Zeeuwen lopen warm voor crowdfunding

Zeeuwen lopen warm voor crowdfunding

Crowdfunding in Zeeland groeit gestaag door. Afgelopen jaar werd bijna 2,9 miljoen opgehaald. Met name in het tweede halfjaar maakte Zeeland een groeispurt: waar in het eerste halfjaar van 2016 zo’n 805.000 euro werd gecrowdfund in de provincie, was dat het tweede halfjaar al zo’n 2.059.000 euro. Download het volledige rapport hier.

Stimulering door de Provincie Zeeland

De Provincie Zeeland beoogt crowdfunding, zowel voor ondernemers als voor culturele en maatschappelijke initiatieven, een impuls te geven. In het verlengde hiervan startten we in samenwerking met de Provincie Zeeland begin 2016 een aanjaagprogramma met als doel crowdfunding in Zeeland te stimuleren. Afgelopen jaar brachten we middels diverse workshops en lezingen de kansen van crowdfunding bij verschillende doelgroepen in de provincie onder de aandacht. Daarnaast hebben we een 10-tal Zeeuwse projecteigenaren op weg geholpen met hun eigen crowdfunding campagne. Dit resulteerde onder meer in mooie campagnes als EEF Festival Tent (bovenstaande afbeelding), Metamorfose LokaalOostbeer en Code Rood.

Aan het eind van het jaar maakten we de balans op en brachten we de de status van crowdfunding in de provincie in kaart. Het onderzoek Crowdfunding in Zeeland in 2016 geeft inzicht in de ontwikkelingen ten opzichte van 2015 en in de kansen op crowdfunding gebied voor komend jaar. Het volledige rapport is hier te downloaden.

Ons rapport in de pers

Zeeuwen zijn niet zuunig (Omroep Zeeland, 08-01-2017)

Zeeuwen lopen vaker warm voor crowdfunding (PZC, 09-01-2017)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *