Over ons

Over ons

 

Douw&Koren is sinds 2011 ‘s werelds allereerste crowdfunding adviesbureau. Met een betrokken en goed ingevoerde groep adviseurs en uitvoerders, staan we midden in de maatschappelijke en economische ontwikkelingen die rondom de crowd spelen. We voelen ons vereerd een groot en breed klantenbestand te mogen helpen, van platforms zoals Kickstarter, tot overheden en ondernemers: juist in de volle breedte weten we onze kennis en ervaring waardevol in te zetten. Ervaringen bij de ene groep en propositie blijken vaak waardevol te zijn voor juist een heel andere groep of campagne.

Iedere dag helpen wij ondernemers, creatievelingen en instellingen met het maken van hun ultieme crowdfunding campagne. Wat onze campagnes onderscheid? 1. Ze vertellen altijd jouw unieke verhaal om zo zoveel mogelijk mensen te inspireren. 2. Ze zijn altijd gericht op het creëren van zoveel mogelijk interactie met jouw crowd, want samen bereik je altijd meer. Inmiddels maakten we er al 350.

Naast het maken van campagnes helpen we ook ministeries, toezichthouders, accountants, banken en andere financiers om crowdfunding goed in te bedden in onze bestaande financiële infrastructuur. We vertellen dagelijks over crowdfunding op podia en in de media. We doen onderzoek naar de dynamiek van crowdfunding en gebruiken deze kennis in het maken van succesvolle campagnes. We werken met crowdfunding platforms, lokale en landelijke overheden aan het veilig maken en houden van crowdfunding en het stimuleren van de opkomst ervan.

Waarom we dit allemaal doen? Samen kun je bergen verzetten! We kunnen hedendaagse issues en vraagstukken veel beter oplossen met zijn allen dan alleen op een zolderkamertje of van achter de muren van onze eigen organisatie. Met crowdfunding dragen we bij aan een wereld waar mensen samenwerken om goede plannen te realiseren. Wij zien de crowd als een belangrijke stap op weg naar de nieuwe economie. Een economie die niet meer draait om bonussen en glazen torens. Maar een échte economie, een eerlijke economie die draait om ondernemende mensen met goede ideeën en met mensen die daarin willen investeren en meegenieten van het resultaat.

Benieuwd naar de crowdfunding revoluties die we iedere dag in gang zetten?

Ons team

Simon Douw

Simon Douw

Managing Partner

Simon was één van de eerste pioniers op het gebied van crowdfunding en is mede-oprichter van Douw&Koren. Hij gaat regelmatig op solo-expeditie richting de noordpoolcirkel.

Gijsbert Koren

Gijsbert Koren

Managing Partner

Gijsbert Koren is mede-oprichter van Douw&Koren. Hij heeft een passie voor ondernemen met een duurzame impact en is verslaafd aan het crowdfunden van toffe projecten.

Wendy de Boer

Wendy de Boer

Accountmanager

Wendy deed na haar studie cultuurwetenschap ervaring op als fondsenwerver bij non-profit organisaties. Nu werkt ze als razend enthousiaste accountmanager bij Douw&Koren. Daarnaast maakt ze met regelmaat een muzikaal uitstapje.

Aram Goudsmit

Aram Goudsmit

Crowdfunding consultant

Aram is PR, social media en marketing expert en daarom niet voor niets Crowdfunding Consultant bij Douw&Koren. Hij studeerde communicatie en bestuurskunde en leeft op social media.

Ivo Richaers

Ivo Richaers

Adviseur

Ivo is ondernemer in hart in nieren. Samen met zijn broer startte hij in 2000 Studiekring en vanaf 2015 zet hij zich in als bedrijfsadviseur voor verschillende ondernemingen.