Kickstarter @ Aspen Ideas Festival

Kickstarter @ Aspen Ideas Festival

 Perry Chen, CEO en mede-oprichter van crowdfunding platform Kickstarter deelde onlangs in een interview tijdens Aspen Ideas Festival de visie van Kickstarter op het fenomeen crowdfunding. Kickstarter is één van de grootste en meest bekende crowdfunding platforms ter wereld.

 

Perry benadrukt in het interview onder andere het belang van governance, en dan met name de selectie van projecten. “I think governance is key for any user-generated content”, aldus Perry. Een crowdfunding platform staat volgens Perry aan de voorhoede van innovaties en als platform eigenaar heb je daarom de verantwoordelijkheid om te bepalen of een project wel of niet ok is.

 

 

Ook kiest Perry er voor om de focus van zijn platform streng te bewaren. Kickstarter is en blijft een platform voor creatieve projecten: “I think that even if people want us to be other things, we have our own mission”.


 

 Het complete interview is via YouTube terug te zien.
 

De strikte focus en selectie van projecten zijn kenmerkende eigenschappen van crowdfunding platform Kickstarter. Deze focus staat in contrast met de keuzes van bijvoorbeeld concurrent Indiegogo. Indiegogo past geen selectie toe en het platform kan gebruikt worden voor allerlei soorten projecten. Bovendien heeft Indiegogo aangegeven om ook het aandelen model (equity based crowdfunding) te gaan aanbieden. Vooralsnog lijkt de aanpak van Kickstarter beter te werken. Indiegogo publiceert geen cijfers, maar naar schatting is via Kickstarter zo’n 5 keer zoveel financiering opgehaald als via Indiegogo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *