Moyee


Echt eerlijke koffie

Moyee maakt echt eerlijke koffie. Fairchain koffie. Dat is radicaal anders dan fairtrade koffie. Door niet alleen eerlijk in te kopen, maar ook lokaal te branden, stelt Moyee hele koffiegemeenschappen in staat meer te profiteren. Veel meer.

Ethiopië is de geboortegrond van de heerlijke Arabica boon. Bovendien is het een land dat een fairchain revolutie nodig heeft; de koffieboeren ontvangen nu een bodemprijs voor hun bonen. Slechts 2% van de waarde van de koffie die jij nu koopt blijft achter in Ethiopië. Tenzij je al Moyee drinkt, want Moyee werkt met de 50/50 filosofie waarbij 50% terugvloeit naar Ethiopië.

“Moyee’s business model draait op creating shared value principes. De waarde die we creëren delen we het liefst met iedereen die bijdraagt aan die creatie. Onze crowd dus!”, zegt Guido van Moyee. Ben je te laat voor de campagne? Je kunt ook meedoen door klant te worden.

Moyee laat zien dat de waardeketen in een conservatieve industrie totaal anders ingericht kan worden, zonder in te boeten aan kwaliteit. Als jullie dat kunnen, dan kunnen veel meer bedrijven dat toch? Guido: “Ja! Als je een supermarkt inloopt en een willekeurig product uit het schap pakt en de keten erachter bestudeert, kun je ervan uitgaan dat die beter en eerlijker georganiseerd kan worden. Al deze ‘oude economie ketens’ gaan wat ons betreft op de schop.” Wij bouwen als crowdfunding coaches mee aan de campagne, zodat Moyee en haar crowd een flinke stap kunnen zetten om de fairchain revolutie nog groter te maken.

Moyee Coffee

Platform: Voor de Wereld van Morgen

Vorm: converteerbare lening

Gecrowdfund: 250.250 euro


Ook een revolutie starten met jouw crowd?